satu entry

Published by ~amatullahdemalihah~ under on Thursday, June 21, 2012




Sebelum naik semester pendek ini, ana mencabar diri untuk menge’post’ 1 sahaja entry di blog ini. Tapi untuk dapat satu ni, Ya Allah… memang sangat susah. Ternyata kemahiran yang Allah bagi sebelum ini, jarang sangat disyukuri.  Jika dulu banyak juga idea yang tercurah-curah. Bila terasa nak update blog, satu malam dah settle. Tapi sekarang ni, * pfft =.=”

Rupa-rupanya, kemahiran dalam menulis ini satu nikmat. Dengan menulis, kita mampu menyampaikan apa yang ada dalam fikiran kepada orang lain. Erm... walaupun mungkinlah orang lain tak faham pun apa sebenarnya yang nak disampaikan (SS mungkin), tapi itu sudah mampu untuk memberikan satu kepuasan pada diri sendiri. Bila membaca buku-buku atau artikel dari majalah, rasa sangat cemburu kepada yang menulisnya. Bayangkan… selagi hasil-hasil tulisan itu dibaca, selagi pemahaman mereka disebar-sebarkan, dan apabila ianya mampu membentuk dan membina peribadi manusia kepada yang lebih baik, dan mereka pula mengajak kepada yang lain, selagi itulah pahala dan ganjaran diberikan kepada mereka. Allah!

Jadinya, sekarang ini, bersyukur lah dengan setiap apa pun yang kita ada, kita mampu, kita dapat dan segala-galanya lah! Tetiba teringat satu ayat Al-Qur’an yang pernah ‘menembak’ tepat pada batang hidung… 

إِلَّا أَن يَشَاءَ اللَّهُ …. وَلَا تَقُولَنَّ لِشَيْءٍ إِنِّي فَاعِلٌ ذَٰلِكَ غَدًا


“dan janganlah engkau berkata mengenai sesuatu (yang hendak dikerjakan): “Bahawa aku akan lakukan yang demikian itu, kemudian nanti. Melainkan (dengan berkata): “InsyAllah
(Al-Kahfi, 18: 23-24)



Nah. Ada apa dengan ‘insyAllah’ (dengan izin Allah)? kerana dengan izin Allah lah, kita mampu menjadi diri kita pada hari ini. Dengan kudrat yang diberikan, kita adalah diri kita yang sekarang. Mampu melihat, berjalan, bergerak, bekerja, berfikir dan… menulis ^_^ Jadinya, gantunglah segala harapan pada Yang-Tidak-Tidur lagi Maha Besar, semoga hidup ini terus dalam redhaNya.

*dah. Habis satu entry. Alhamdulillah*
*juga… maaf. Entry ini macam tak ada hala tuju =.=*

Wallahu Ta’alaa A’lam~



1 jiwa tenteram:

شركة تاج said... @ March 24, 2018 at 3:59 PM



توفر الشركة لعملاؤها الكرام الكثير من خيارات و برامج عمليات تنظيف المنازل
شركة تنظيف منازل بالجبيل
وخبرتنا العملية و استطلاعنا الدائم لسوق خدمات تنظيف الشقق يؤكد لكم عملاؤنا الكرام انكم حتما ستجدون ما يناسب
احتياجاتكم ضمن شرائحنا المختلفة والمتعددة المصممة خصيصا لتلبى مختلف احتياجاتكم فى اعمال تنظيف المنازل بالجبيل
تنظيف المنازل بالقطيف انتشر بكثرة بين الناس لضمان الحصول على افضل اسعار تنظيف الشقق ذلك لأن شركات التنظيف لديها من
العمالة ما يكفي لأنجاز المهام فى اقل مدة زمنية، ايضاَ كل شركة تنظيف من المفروض ان يتوفر بها ماكينات تنظيف مخصصة فى
تنظيف الفلل و تنظيف القصور ونظافة المنازل وكل ماكينة تنظيف تقوم بمهام معينة يصعب على ربة المنزل القيام بها بمفردها
مثل تنظيف القماش و لهذا يفضل إسناد المهمة إلي افضل شركة تنظيف منازل بالقطيف شركة تاج الافضل دائما 0551844053
شركة تنظيف بالجبيل
شركة تنظيف سجاد بالجبيل
شركة تنظيف شقق بالجبيل
شركة تنظيف فلل بالجبيل


شركة تنظيف مجالس بالجبيل
شركة تنظيف منازل بالقطيف
شركة تنظيف مجالس بالقطيف
شركة تنظيف سجاد بالقطيف
شركة تنظيف شقق بالقطيف

Post a Comment