Farihan+Farihin=Kegembiraan

Published by ~amatullahdemalihah~ under on Friday, March 05, 2010

Assalamualaikum w.b.t
ini mereka...

''Malaysia now has two Spiderman... yes..yes, two" kata Farihan...

panasnye...


"shh...jgn ckp kuat2.. nnt olang lain tau..." kata Farihin...

Situasi 1-

sedang tension2 di UIA...
assignment bertimbun...
final dah dekat...
call mereka...
" iin jadi ketua kelas ye??"
" ha'a tp saya letih laa"
"kenapa??"
"diorg x dengar ckp saya, saya pn bwk rotan ke sekolah"
"???"

bercakap dengan i'an pula...
"awak, mcmana kat sana??"
"kat mana??"
"UIA lah.." (mcm org dewasa pulak..)
"ok je tp saya seram exam dah dekat dah..."
"tak pe2 kami sokong awak...!! belajar rajin2 tau.."
"haha ok2..."
"ha'a kami sokong awak.." (i'in jerit dari belakang)
"iye saye..."


Situasi 2-


dalam fatrah imtihan...
teringat hari ini, hari lahir mereka,
saya call mereka...

i'an bertanya
"awak suka warna apa??"
"merun"
"lagi??"
"hitam"
"lagi??"
"putih... kenapa tanya"
"awak x suka pink??"
"ha?? kenapa??"
"saya nak bg awak hadiah sbb awak dah bnyak bg kami hadiah"
"awak nk bg saya apa??"
"kereta alat kawalan jauh..."
"ada ke yg warna pink???"
"ada saya tengok kt Jusco...tu pun kalau ayah kasi..."

"hooo... ok terima kasih"


Situasi 3-

di suatu petang sedang bersantai2 disebelah mereka
mereka pun bertanya...
"perlawanan persahabatan itu apa??"
"owh, perlawanan yg diadakan utk mengeratkn Silaturrahim"
"silaturrahim tu apa??"
"hmm ukhuwah.."
"ukhuwah tu ape pulak??"
"ape ye?? ukhuwah tu persahabatan la. "
"saya tak faham laa..."


Situasi 4-

di suatu malam
sedang menemankan farihin mengemas buku utk sekolah esok
tiba2 i'in merungut
"saya tak suka laa kalau org rebut2 nk hadiah"
"awak tak nak hadiah ke?"
"naakk... tapi saya tak suka berebut... bila ustazah kata sape nak hadiah... kawan saya semua menjerit2 kata nak..."
"awak x menjerit??"
"saya x menjerit sbb saya x suka sifat tu.. sifat apa namanye??"
"sifat tamak ke??"
"haa sifat tamak *sambil mengangguk2*"


Situasi 5-

sedang melayan mereka makan
tiba2 terdengar salah seorang TERbuang angin...
saya pun tersenyum
sorang tu malu2, sorang lgi bermuka masam
saya pn bertanya...
"kenapa marah??"
"tak baik tau gelakkan orang...."
"eh..saya senyum je... senyum kan sedekah"
"saya tahu awak gelakkan dia *muka marah*"


P/s- semoga besar nanti menjadi insan yg berguna.... (^_^)


6 jiwa tenteram:

saraH²amizah said... @ March 5, 2010 at 11:41 AM

hihi..lawak lah ian n iin neh..
lame dah tak jumpa diorang..
sejak kita tak balik naik keta same2 time f5 dulu, dah jrg jumpe diorang..

chumel2..kesah ni boleh hanto kat majalah ujang ni.boleh jadi lawak antaranbangsa.haha

+akufobia+ said... @ March 5, 2010 at 2:54 PM

besar hebat.

"Scented Basil Flower" said... @ March 5, 2010 at 7:33 PM

insyaAllah=) hehe

that is sooo farihan farihin..

~amatullahdemalihah~ said... @ March 6, 2010 at 11:09 AM

salam...

to sarah- haah tym tu... sempit2 dlm kereta, sampai umah dah gelap... penatnyer..

to akufobia- InsyaAllah... =)

to kak hanah- huhu adiks yg skema~

little daie said... @ March 7, 2010 at 5:28 AM

tengoklah siapa kakak dia...

theSPREADER said... @ March 10, 2010 at 1:57 AM

cik yam..kawaii~
haritu ana baru je terserempak ngan dorg sbb balik dr sek naik bas. hehe..kelakar la. insya Allah, besar sama2 hebat! :)

Post a Comment